Monday May 20 2013 at 23:14

Grootste tablets ter wereld in de Koopgoot

Vanaf dinsdag 21 mei 2013 is Rotterdam een wereldwijde primeur rijker: de twee grootste tablets ter wereld staan nu officieel in de Koopgoot. Klik hier voor de video van 2 minuten.

Via het touchscreen kan het winkelend publiek meedoen aan winacties en interacteren met social media. Zo kan de consument met de ingebouwde camera en internetverbinding foto's van zichzelf maken, direct online plaatsen en delen. Met de bijbehorende Koopgoot App en gratis WiFi kan men de kortingen, acties en alle Koopgoot twitterberichten ook op de mobiele telefoon ontvangen. Ook kan men deelnemen aan een doorlopende speurtocht naar gratis producten in de winkels.

Digitale media versterkt winkelbeleving

De consument doet steeds vaker online aankopen. Maar een bezoek aan een winkelcentrum is niet alleen om aankopen te doen, het is ook een dagje uit. De Koopgoot wil hierop inspelen door het fysieke winkelen direct te koppelen aan het online mediagebruik van het publiek. CBRE Global Investors heeft de media-architecten Michel Mol en Bas Könning gevraagd een concept te ontwikkelen met als doel de online en offline winkelervaring te verbinden. Dat moet concreet leiden tot meer winkelbezoek en een langer, leuker verblijf. Asset manager van de Koopgoot, Hilke Nijmeijer: “Hiermee wil CBRE Global Investors de functie van de Koopgoot in en voor Rotterdam versterken en loopt zij wereldwijd voorop in de effectieve inzet van digitale media in winkelcentra.”

De functies heb, snapp, en map dragen bij aan een langer en leuker verblijf:

  • 'Heb' bevat wat er actueel is in de Koopgoot: aanbiedingen, events, tweets.
  • 'Snapp' is een speurtocht. Er wordt een detail getoond van een artikel uit de Koopgoot. Wie dit artikel als eerste vindt, en 'snappt' met de Koopgoot App, krijgt het artikel gratis.
  • 'Map' is een interactieve plattegrond van de Koopgoot.

Bereik Koopgoot online enorm vergroot

De foto-functie op de reuzetablets vergroot het bereik van het merk Koopgoot onder de doelgroep. Met 'Grab' maakt de consument een foto van zichzelf, die vervolgens met één druk op de knop online wordt geplaatst. De foto’s  verschijnen op facebook.com/koopgoot. Daar kan men de foto taggen, liken, of sharen, waardoor deze op de eigen Facebookpagina van de consument verschijnt en zichtbaar wordt voor al diens vrienden. De eerste gebruikers hebben met de reuzetablets al 500 zelfportretten gemaakt. Gebleken is dat een ongekend aantal,  1 op de 10,  de foto actief verder verspreidt. Daarmee heeft het merk Koopgoot effectief al 12.000 mensen bereikt.

Koopgoot App en WiFi

De mobiele App (iPhone, Android, Windows en BlackBerry) geeft in broekzakformaat een kopie van de functies van de zuilen (heb, snapp en map) en daarnaast ook web: 'Web' laat alle tweets over de Koopgoot zien. WiFi is direct beschikbaar voor alle mobieltjes waarop de Koopgoot App is gedownload. En dat zonder alle gebruikelijke inlogvereisten zoals wachtwoord kiezen, email adres geven, voorwaarden accepteren.

Platform ook beschikbaar voor derden

Ook wordt ook ruimte gemaakt voor creatieve uitingen en interactieve concepten van geselecteerde derden. Zo zijn culturele instellingen en mediabureaus uitgenodigd deel te nemen aan het interactieve Koopgoot platform.

Productie

De productie van de zuilen met 72 inch LG shine out schermen is gerealiseerd door Surtronic BV te Hoofddorp. De software is ontwikkeld door Plustien Interactief Ontwerp te Utrecht. HollandCentraal verzorgt de content. Deze wordt op innovatieve wijze vergaard en geproduceerd alsof het een fotoblog betreft: niet vormgegeven als reclame, interactief en altijd toegespitst op de actualiteit van de winkels en het social media gebruik van het publiek.

Opdrachtgever: eigenaar winkelcentrum Koopgoot/Beurstraverse:

CBRE Global Investors NL B.V., Hilke Nijmeijer, www.cbreglobalinvestors.com

Architecten: concept en uitvoering, eindredactie en exploitatie:

Michel Mol en Bas Könning, www.michelmol.com en www.kedg.nl

Toeleveranciers:

Displays 72inch outdoor shine out:

LG Electronics, Hennie Hogenboom, www.LG.com

System integration digitale media zuilen, behuizing en touchpanel:

Surtronic BV, Gertjan 't Hart, www.surtronic.nl

Development Koopgoot app multi-OS en CMS:

Plustien Interactief Ontwerp, Bettien van Poppel, www.plustien.nl

Redactie en design content & social op app en zuilen:

HollandCentraal BV, Frank Engeman, www.hollandcentraal.nl

WiFi netwerk #Koopgoot:

Optinet B.V., www.optinet.nl

Kinect motion sensor technology:

Microsoft Nederland, www.microsoft.nl

Merkregistratie Koopgoot winkelcentrum en advisering:

ABC Legal B.V, Babette Aalberts, www.abc-legal.com